mediawijsheid

Inschrijving MediaMasters 2014 geopend!

Zoetermeer, 1 mei 2014

Inschrijving MediaMasters 2014 geopend!
Mediawijs? Bewijs het maar!

 •  Duizenden kinderen spelen MediaMasters tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november 2014)
 • Kinderen leren met MediaMasters oa. over cyberpesten, betrouwbaarheid van bronnen en creëren zelf content

Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich inschrijven voor MediaMasters, het superspannende mediawijsheidspel voor groep 7 en 8.  Vorig jaar deden ruim 70.000 kinderen mee. MediaMasters biedt scholen de kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs.

MediaMasters 2014
Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. De afleveringen laten niet alleen een spannend verhaal zien maar behandelen ook diverse mediawijsheidthema’s. Naast de afleveringen gaan leerlingen aan de slag met mediamissies. Met deze opdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Leerlingen zullen deze vragen zowel in de klas als thuis met behulp van de bijbehorende MediaMissies oplossen.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag in de klas en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Ga naar www.mediamasters.nl en doe mee! Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 oktober 2014.

Trailer en demo
Geïnteresseerden kunnen via www.mediamasters.nl een demoversie van de game spelen en de trailer van het spel bekijken.

Week van de Mediawijsheid
MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november 2014). De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid.

Mediawijzer.net
Mediawijzer.net is het Nederlandse Expertisecentrum Mediawijsheid, opgericht in opdracht van het ministerie van OCW en heeft als doelstelling om de mediawijsheid van kinderen van 0-18 jaar te bevorderen. Meer dan 900 organisaties, bedrijven en instellingen op het gebied van mediawijsheid hebben zich bij Mediawijzer.net aangesloten. Zij zijn werkzaam in de media, bieden voorlichting, lesmateriaal, workshops, handboeken, projecten en doen onderzoek naar mediawijsheid-onderwerpen. www.mediawijzer.net

Noot aan de pers:
Voor vragen over MediaMasters, een achtergrondartikel over over mediawijsheid in het onderwijs of een interviewverzoek voor een deelnemende leerkracht kunt u terecht bij Lars Ykema van De Issuemakers, lars@issuemakers.nl of 020 345 550 88 / 06 538 328 48

Deel dit bericht

Stuur door als e-mail

Aan:

Van:

Anti-spam: hoeveel is 3 en 5 opgeteld? (getal ipv woord invoeren)

Contact

Laatste persberichten

Logo's

Laatste onderzoeken

Experts

 • Mary Berkhout (Programmamanager Mediawijzer.net)

  Prof. dr. Peter Nikken (Nederlands Jeugdinstituut)

  Prof. dr. Patti Valkenburg (Universiteit van Amsterdam)

  Remco Pijpers (Stichting Mijn Kind Online)

  Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media)

  Voor interviewverzoeken of vragen aan bovengenoemde mediawijsheid-experts, neem contact op met
  Maarten Spaans of
  06-41 823 800/ 020 – 3455 088

Relevante websites