mediawijsheid

Kinderapp Noa’s Sterren wint Media Ukkie Award 2014

Hilversum, 15-4-2014

De app Noa’s Sterren heeft vandaag de Media Ukkie Award voor beste Nederlandse app voor ukkies (0-6 jaar) gewonnen. De vakjury koos de app als winnaar omdat “de interactie  geweldig is en je wordt geprikkeld mee te doen.” Verder zegt de jury: “Alles is overzichtelijk en past goed bij elkaar. Dit is vakmanschap dat je maar zelden ziet.” Noa’s Sterren is een productie van grafisch vormgever Hanneke van der Meer (Somoiso).

De Media Ukkie Award is dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Voor deze editie van de award ontving de organisatie tientallen apps van Nederlandse bodem. De twee overige genomineerden zijn de apps Jop gaat naar school (Heppi) en Zzz (IJsfontein Interactieve Media in opdracht van Stichting CPNB en uitgeverij De Fontein).

Media Ukkie Award: beste apps voor ukkies
De Media Ukkie Award is de Nederlandse prijs voor de beste app voor ukkies van 0 tot 6 jaar. Jaarlijks komen in Nederland veel verschillende apps uit voor ukkies, maar welke zijn daadwerkelijk leuk, creatief, leerzaam en goed in te zetten bij de mediaopvoeding van je kind? Apps die in aanmerking komen voor de Media Ukkie Award 2014 konden worden aangemeld tot en met 27 maart via www.mediaukkies.nl. De vakjury beoordeelde de inzendingen onder meer op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Eerdere winnaars van de Media Ukkie Award waren: (te) Gekke Dierentuin (2013, App) en Jop gaat slapen (2012, App).

Lees ook het juryrapport

Media Ukkie Dagen
Om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar, organiseert  Mediawijzer.net dit jaar voor de derde keer de Media Ukkie Dagen. Het motto Media Ukkie Dagen 2014 is: ‘Voed jíj je kind op of laat je dat over aan de media?’. De Media Ukkie Dagen 2014 vinden plaats van 9 t/m 18 april. www.mediaukkies.nl.

Over de organisatie
De Media Ukkie Award is een initiatief van het  mediawijsheid expertisecentrum Mediawijzer.net. Mediawijzer.net wil door middel van de prijs de kwaliteit van het aanbod van apps voor peuters en kleuters bevorderen en makers van goede kindermedia belonen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking bieden bij het maken van keuzes voor geschikte websites en apps voor hun kinderen. Voor meer informatie, zie www.mediawijzer.net.

Media

De makers van Noa’s Sterren ontvangen de Media Ukkie Award 2014 bij Beeld en Geluid.

Foto: Jorrit Lousberg

 

Over

Voor meer informatie over de Media Ukkie Award kunt u contact opnemen met Maarten Spaans (namens Mediawijzer.net): maarten@issuemakers.nl , 020-3455088 of 06-41823800.

Deel dit bericht

Stuur door als e-mail

Aan:

Van:

Anti-spam: hoeveel is 3 en 5 opgeteld? (getal ipv woord invoeren)

Contact

Laatste persberichten

Logo's

Laatste onderzoeken

Experts

 • Mary Berkhout (Programmamanager Mediawijzer.net)

  Prof. dr. Peter Nikken (Nederlands Jeugdinstituut)

  Prof. dr. Patti Valkenburg (Universiteit van Amsterdam)

  Remco Pijpers (Stichting Mijn Kind Online)

  Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media)

  Voor interviewverzoeken of vragen aan bovengenoemde mediawijsheid-experts, neem contact op met
  Maarten Spaans of
  06-41 823 800/ 020 – 3455 088

Relevante websites