mediawijsheid

Nieuwe trailer MediaMasters online

Vanaf vandaag is de nieuwe MediaMasters Game trailer te bekijken! De video bevat nieuwe beelden en geeft een tipje van de sluier van de verhaallijn van de MediaMasters Game 2016.

Met de interactieve mediawijsheidgame leren groep 7 en 8 tijdens de Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november) over de kansen én de gevaren van media. Er zijn al meer dan 2400 inschrijvingen!

Mediawijs? Bewijs het maar!

Tot 31 oktober kunnen basisscholen zich inschrijven voor MediaMasters, het grootste project op het het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8 in Nederland. MediaMasters is een online mediawijsheidgame die in de klas en thuis wordt gespeeld. Leerlingen moeten overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en het eigen mediagedrag onder de loep nemen. Zo worden zij met én van elkaar mediawijzer.

Vorig jaar waren er meer dan 100.000 ingeschreven leerlingen. Dit jaar wordt de MediaMasters Game voor het eerst vertolkt en ondertiteld zodat het speciaal onderwijs de best mogelijke toegang tot het spel heeft.

Volg MediaMasters op Facebook

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor MediaMasters 2016 in volle gang. Like de MediaMasters Facebookpagina voor het laatste nieuws over de Game en Club, tips en sneak previews.

Week van de Mediawijsheid 2016

MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar vindt deze plaats van 18 t/m 25 november 2016 met als thema: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’. Tijdens deze week wordt stilgestaan hoe beïnvloeding werkt in onze wereld vol media. Kijk voor meer informatie opwww.weekvandemediawijsheid.nl.

Deel dit bericht

Stuur door als e-mail

Aan:

Van:

Anti-spam: hoeveel is 3 en 5 opgeteld? (getal ipv woord invoeren)

Contact

Laatste persberichten

Logo's

Laatste onderzoeken

Experts

 • Mary Berkhout (Programmamanager Mediawijzer.net)

  Prof. dr. Peter Nikken (Nederlands Jeugdinstituut)

  Prof. dr. Patti Valkenburg (Universiteit van Amsterdam)

  Remco Pijpers (Stichting Mijn Kind Online)

  Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media)

  Voor interviewverzoeken of vragen aan bovengenoemde mediawijsheid-experts, neem contact op met
  Maarten Spaans of
  06-41 823 800/ 020 – 3455 088

Relevante websites